International Business Machines (IBM), cel de-al doilea mare producator de software, a anuntat castiguri peste asteptari in cel de-al treilea trimestru al anului, mentinadu-si astfel neschimbate estimarile privind castigurile pentru intregul an 2008.

IBM a inregistrat un profit net in crestere cu 20% in cel de-al treilea trimestru al anului, pana la 2,8 miliarde dolari. Si veniturile IBM au inregistrat un avans de 5%, pana la 25,3 miliarde dolari.

„Rezultatele inregistrate demonstreaza ca avem un nivel stabil al veniturilor cat si al castigurilor, investitiile pe pietele emergente cat si produsele si serviciile pe care le oferim clienilor nostri, facand din IBM o companie competitiva atat in perioadele de criza cat si in cele de prosperitate” a declarat Samuel Palmisano, CEO-ul IBM.

O data cu anuntarea rezultatelor financiare, IBM a confirmat si estimarile pentru profitul din 2008. Astfel, compania se asteapta la o crestere de 22% a castigurilor pentru intregul an, pana la 8,75 dolari pe actiune.

Sursa: USA Today