InterContinental Hotels, cel mai mare grup hotelier din lume, a înregistrat o scădere cu 38% a profitului în prima jumătate a anului în curs şi vizează reducerea costurilor mult mai drastic.

Grupul, care administrează peste 630.000 de camere în 4.300 de hoteluri pe plan mondial sub mai multe branduri, a raportat un profit operaţional de 179 milioane de dolari în primul semestru al anului.

În ceea ce priveşte economiile pentru întregul an, compania a anunţat că vizează reducerea cheltuielilor cu până la 80 de milioane de dolari.

Potrivit InterContinental Hotels, venitul pe cameră a scăzut cu 16,2% în primele şase luni şi estimează că pentru al doilea semestru scăderea va fi şi mai adâncă, de 18,6%.

Cu toate acestea, grupul subliniază că hotelurile pe care le adiministrează atât sub brand propriu cât şi sub mărcile Crowne Plaza, Holiday Inn, Staybridge Suites şi Hotel Indigo, au o performanţă peste media pieţei hoteliere şi numărul de rezervări nu este în scădere.

InterContinental Hotels a mai anunţat că va adăuga în portofoliul său încă 400 de hoteluri în acest an, pentru ca în 2010 să relanseze şi marca Holiday Inn.

SURSA: Bloomberg