Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a prezis că peste 50% din călătoriile de afaceri și peste 30% din zilele petrecute la birou vor dispărea în urma pandemiei. Mai departe acesta crede că va exista un „prag foarte ridicat” pentru efectuarea călătoriilor de afaceri și va exista întotdeauna posibilitatea de a lucra de acasă.

„Previziunea mea ar fi că peste 50% din călătoriile de afaceri și peste 30% din zilele petrecute la birou vor dispărea”, a declarat Gates în timpul conferinței New York Times, după cum relatează CNBC.

În continuare, Gates a prezis că va exista un „prag foarte ridicat” pentru efectuarea călătoriilor de afaceri, acum că munca de acasă este mai fezabilă. Cu toate acestea, unele companii ar putea lua măsuri mai extreme pentru a reduce întâlnirile față în față decât altele, a mai spus el.

Gates: Program mult mai simplu datorită pandemiei

Gates, a cărui fundație a lucrat pentru a oferi un vaccin împotriva coronavirusului celor nevoiași, a declarat în timpul unui podcast că a avut un „program mai simplu” din cauza pandemiei acum că nu este nevoit să călătorească pentru afaceri.

Gates, care a apărut alături de CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, în cadrul conferinței difuzate în direct marți, a declarat că a ținut deja cinci conferințe virtuale anul acesta cu directorii farmaceutici, o întâlnire care se ține de obicei personal la New York.

„Vom merge la birou oarecum, vom face câteva călătorii de afaceri, dar mult mai puține”, a spus Gates.

Pandemia a devastat practic cererile de călătorii aeriene, în special pentru călătoriile de afaceri care sunt foarte profitabile. Călătorii de afaceri dinaintea pandemiei reprezentau jumătate din veniturile companiilor aeriene americane, dar doar 30% ca număr de călătorii, potrivit Airlines for America, un grup industrial care reprezintă majoritatea transportatorilor americani.