Simion Hăncescu: Cu cât se amână mai mult, cu atât este mai rău

„Decizia se ia in coaliție, astăzi. Cu cât se amână mai mult, cu atât este mai rău. (…) Nu stim de ce s-a făcut o pauză de trei zile. Majoritatea profesorilor sunt în grevă. (…)

Ministrul Muncii ne-a spus că sunt dispuși să discute cu noi despre noua grilă din legea salarizării bugetare. Toată grila pe care am propus-o pleacă de la salariul debutantului egal cu salariul mediu brut pe economie. (…)

Mai întâi să apară actul normativ, sa vadă oamenii negru pe alb că se aplică pe grilă ceea ce am cerut noi. Și apoi să discutăm concret, tehnic, pe grila de salarizare”, au spus Simion Hăncescu și Marius Nistor la ieșirea de la negocierile de luni cu miniștrii Muncii și Educației.

Liderul FSLI a evidențiat cele două revendicări.

„Am repetat și azi revendicările: majorare salarială până la finalul anului și garanția printr-un act normativ că profesorul debutant va avea salariul cel puțin egal cu salariul mediu brut.

Am propus pe legea 153: coeficientul de ierarhizare 1 să fie indexat cu 3.000 de lei, nu cu 2.500 de lei, ca acum.

A rămas ca ministrul Muncii să prezinte în coaliție, premierului propunerea și să o analizeze. Dar nu avem acum nimic concret, așteptăm. Am convenit sa ne întâlnim în perioada următoare pentru grilă (salarizare, n.r.).

Majorarea salarială cerută pentru acest an e de 25%. Oamenii așteaptă actul normativ”, a anunțat liderul FSLI – Simion Hăncescu, la ieșirea de la negocierile cu miniștrii Muncii și Educației.

,,Protestul de marți se ține. Am solicitat suplimentar o întâlnire cu Klaus Iohannis, este obligatia domniei sale sa intervină”

„Se dorește încetarea acestui conflict de muncă, este clar că cele trei partide din coaliție să decidă. Nu ne dorim continuarea acestui conflict, ci întoarcerea în sălile de clasă, dar totul depinde de decizia coaliției.

Așteptăm ca propunerile făcute miniștrilor Educației si Muncii să fie transmise coaliției.

Am solicitat suplimentar o întâlnire cu Klaus Iohannis, este obligatia domniei sale sa intervina si sa medieze acest conflict intre salariații din învățământ si Guvernul României. Suntem dispusi sa ne intalnim cu presedintele”, a anunțat și Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, la ieșirea de la negocierile cu ministrii Muncii și Educației.

„Pentru învățământul superior am cerut: salariu mediu brut pe economie, iar la ieșire, salariul maxim să aibă nivelul  medicului primar. Să nu mai spună guvernanții că așteaptă avizul Băncii Mondiale, ele sunt deja cunoscute la Banca Mondială, grilele sunt la ministrul Budăi.

De astăzi a început să se miște și mediul universitar, am avut profesori care au ieșit la grevă.

Mâine la Cluj vor ieși foarte multi în Piața Mare”, a declarat și Anton Hadăr, FS Alma Mater.