Astfel, Romgaz a înmagazinat 2,75 miliarde metri cubi de gaze naturale, iar ceilalţi operatori au înmagazinat diferenţa de cantitate, până la necesarul stabilit, de aproximativ 3 miliarde  metri cubi gaze naturale. În acest fel, programul de iarnă, stabilit de Guvern, privind înmagazinările de  gaze naturale a fost finalizat.
“Spre deosebire de anul trecut, când 70% din cantităţile de gaze naturale înmagazinate au fost din import, şi  numai 30% au provenit din producţia internă, în acest an 63% din gazele înmagazinate sunt din producţia internă, iar 37% din import”, conform Minisetrului Economiei.
În cadrul discuţiilor avute cu ministrul Ion Ariton, SNGN Romgaz SA a anunţat că a luat toate măsurile de pregătire a surselor şi că va asigura necesarul de consum pentru populaţie şi industrie în această iarnă.
De asemenea, SNTGN Transgaz SA a anunţat că a finalizat lucrările de revizie a staţiilor de comprimare, cu restabilirea integrală a capacităţii de transport a sistemului, finalizând pregătirile pentru iarnă.