În luna februarie 2013, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,1%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+5,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 11,1%, respectiv cu 8,4%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+9,6%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,3%) şi în industria bunurilor intermediare (+4,4%) şi scăderi în industria energetică (-11,8%) şi în industria bunurilor de uz curent (-0,5%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,0%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+1,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,8%, respectiv cu 3,5%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în industria energetică (-6,3%), în industria bunurilor intermediare (-1,0%), în industria bunurilor de uz curent (-0,2%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,1%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 5%.
În luna februarie 2013, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 6,8% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, ca urmare a creşterii industriei extractive (+14,3%) şi industriei prelucrătoare (+9,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 14,4%.
Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de capital (+13,3%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,0%), în industria bunurilor intermediare (+11,6% şi în industria bunurilor de uz curent (+2,1%). Industria energetică a scăzut cu 11,4%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,4% comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+7,1%) şi industriei extractive (+7,0%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 13,2%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+16,7%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+12,4%), în industria bunurilor intermediare (+2,4%) şi în industria bunurilor de uz curent (+2,2%) . Industria energetică a scăzut cu 11,3%.
În primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2012, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 6,4%, ca urmare a creşterii industriei extractive (+9,8%) şi industriei prelucrătoare (+8,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 6,4%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,9%), în industria bunurilor de capital (+10,8%), în industria bunurilor intermediare (+7,9%) şi în industria bunurilor de uz curent (+4,1%). Industria energetică a scăzut cu 5,0%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I -28.II.2013, comparativ cu perioada 1.I -29.II.2012, a crescut cu 4,6%, susţinută de industria extractivă (+6,4%) şi industria prelucrătoare (+5,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,5%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,8%), în industria bunurilor de capital (+10,9%), în industria bunurilor intermediare (+2,5%) şi în industria bunurilor de uz curent (+2,3%). Industria energetică a scăzut cu 5,3%.
Sursa: Agerpres