Creşterea este alimentată de activităţile extrative din bazinul Permian din Texas şi New Mexico, unde producţia a crescut constant în ultimii doi ani.

Administraţia pentru Informaţii în Energie prognozează că producţia din acest bazin va urca în septembrie cu 64.000 de barili, la un nivel record de 2,6 milioane de barili pe zi.

Estimarea a fost publicată în timp ce Arabia Saudită şi Irakul, cei mai mari doi producători de petrol din OPEC, au promis să îşi întărească angajamentul de reducere a livrărilor. Producţia de petrol a SUA a crescut în schimb în nouă din ultimele 10 luni.

Producătorii americani de petrol de şist, precum Pioneer Natural Resources şi Devon Energy, au profitat de creşterea cotaţiilor la aproape 50 de dolari pe baril pentru a-şi contracta producţia pentru anii viitori, unii furnizori convenind preţurile până în 2023, potrivit datelor obţinute de Bloomberg.

 Petrolul american cu livrare în septembrie este cotat miercuri în creştere cu 0,4%, la 47,74 dolari pe baril, în tranzacţiile electronice pe platforma Globex. Cotaţia petrolului Brent este în urcare cu 0,5% la bursa din Londra, la 51,06 dolari pe baril.