Producătorul de membrane bituminoase şi polistiren expandat Arcon din Sfântu Gheorghe, controlat de omul de afaceri Ioan Titeiu, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 86 mil. lei (circa 20,3 mil. euro), în scădere cu 11% faţă de 2008, potrivit unui comunicat remis de companie.

„Criza a redus atât preţul de achiziţie a materiilor prime, cât şi preţurile de vânzare ale produselor finite. Din punct de vedere al volumului de vânzări, am avut o uşoară scădere la membrane bituminoase şi chiar o creştere de 6% la polistiren expandat şi termosisteme de faţadă“, a declarat Ioan Titeiu.

Investiţiile realizate până în prezent de Arcon, în capacităţile de producţie pentru membrane şi polistiren, se ridică la circa 20 mil. euro.

Capacitatea maximă a fabricii de membrane Arcon este 20 de milioane de metri pătraţi pe an, iar fabrica de polistiren expandat poate atinge anual un volum maxim de 500.000 de metri cubi.

„Putem fabrica polistiren pentru anveloparea a 5.500 de blocuri de locuinţe, în condiţiile în care autorităţile au anunţat că în acest an vor fi termoizolate aproximativ 1.800 de clădiri”, susţine Ioan Titeiu.

Arcon a fost înfiinţată în 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. În prezent compania are 150 de angajaţi specializaţi în sectorul industrial şi construcţii.