„Suntem foarte entuziasmați să deschidem cel mai nou centru R&D aici, în București, care are o forță de muncă foarte educată și o experiență imensă în domeniul software”, a declarat Eric Vandernoot, senior VP tehnologie Laird. „Inițial, această echipă dinamică din București va avea 20 de ingineri și ar putea ajunge la 40 până la finalul anului, pe măsură ce continuăm să dezvoltăm tehnologii pentru mașinile conectate de astăzi și pentru cele viitoare”.

Vandernoot a declarat că echipa din București va sprijini Laird în trei categorii de produse: telematică (conectarea fără fir a masinilor, BT, WiFi, LTE, internet), integrarea smartphone-urilor și sisteme de antenă. Acestea sunt produse de divizia soluții pentru vehicule conectate a Laird (CVS), pentru clienți din întreaga lume.

Combinația unică creată de Laird, compusa din antene „inteligente” împreună cu capacitatea tehnologică a vehiculelor, permite comunicații 5G, LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS și satelit; caracteristici telematice complete; integrarea electronică a dispozitivelor (smartphone, tabletă, consolă de jocuri); actualizări din internet a soft-urilor pentru vehicule; transmisie de date în vehicul; Hub USB; încărcătoare fără fir pentru mașini și alte tehnologii legate de conectivitatea în vehicule care sporesc siguranța și experiența condusului.

Noul centru R&D din București se află printre cele 49 de locații ale Laird din întreaga lume, incluzând 21 de unități de inginerie și producție, 18 centre de R&D și 10 birouri de vânzări din 19 țări. Noii angajați ai Laird din România își vor desfășura activitatea într-o clădire închiriată pe Calea Dorobanti, lângă ASE.

Conform lui Vasco Ropers, vicepreședinte care are în portofoliu divizia de resurse umane a companiei, Laird acceptă cereri pentru ocuparea noilor poziții în București, iar candidații interesați sunt așteptați să aplice sau să ceară mai multe informații.

Compania se concentrează pe furnizarea de sisteme, componente și soluții care protejează componentele electronice de interferențe electromagnetice și de căldură și care permit necesarul critic de conectivitate prin intermediul aplicațiilor fără fir și a sistemelor avansate de antenă. Produsele Laird sunt esențiale pentru toate sectoarele industriei electronice, inclusiv pentru transport, industrie, medical, telecomunicații, tehnică de calcul și sectoarele dispozitivelor mobile. Laird are peste 9.700 de angajați în cele 49 de locații din 19 țări din întreaga lume.