Producatorul terminalelor BlackBerry, Research in Motion, a anuntat ca isi revizuieste in scadere estimarile privind rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru al anului, pe fondul situatiei economice dificile din SUA.

Astfel, RIM a se asteapta la castiguri de cuprinse intre 81 si 83 de centri pe actiune pentru trimestrul al treilea al anului fiscal in curs, in scadere fata de estimarile initiale de 89 – 97 de centi pe actiune.

Astfel, producatorul de smartphone-uri se asteapta la venituri cuprinse intre 2,75 miliarde de dolari si 2,78 miliarde de dolari, sub primele previziuni de 2,95 miliarde de dolari si 3,10 miliarde de dolari.

In ceeea ce priveste numarul de clienti pentru terminalele BlackBerry, RIM se asteapta la 2,6 milioane, fata de 2,9 milioane cat estimase initial.

In cel de-al treilea trimestru al anului s-a putut observa o crestere a numarului de smartphone-uri vandute la nivel global, in ciuda crizei financiare ce planeaza asupra intregului glob. Astfel, in perioada analizata au fost livrate 39,9 milioane de terminale „inteligente”, mai mult cu 28% fata de perioada similara a anului trecut.

Sursa: CNN