Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a informat recent că Iasinovschi Sorin Eugen, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, a fost eliberat din funcția sa.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcția de procuror, prin demisie, începând cu data de 01.06.2022, a domnului Iasinovschi Sorin Eugen, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. (majoritate: 5 voturi da, 1 vot nu)”, scrie în decizia finală a instituției respective.

Iasinovschi Sorin Eugen a fost eliberat din funcția sa cu o majoritate de voturi (cinci voturi PRO și un singur vot CONTRA).

Iasinovschi Sorin Eugen voia să iasă la pensie de jumătate de an

Menționăm faptul că informația respectivă a fost comentată, marți seară, de prezentatorul TV Mihai Gâdea și invitații săi.

„Domnul Iașinovschi se chinuie de mai bine de jumătate de an să iasă din sistem.

A vrut să iasă omul la pensie, nu l-au lăsat cu cercetare disciplinară, acum și-a dat demisia și vrea să vă spun că și aici, în CSM, au fost 5 voturi ‘pentru’ și unul ‘împotrivă’.

Adică, omul vrea să plece din sistem de mai bine de jumătate de an”, a spus Andreea Sava, marți seară, la Sinteza Zilei de pe Antena 3.

Dosarul a fost deschis după plângerea lui Dan Tudorache

Amintim faptul că dosarul penal de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost deschis după ce fostul edil al Primăriei Sector 1 București, Dan Tudorache, a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1.

În februarie, procurorul de caz de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) le-a cerut polițiștilor să redeschidă toți sacii cu buletinele de vot și procesele verbale de la secțiile de votare din Sectorul 1, organizate pentru alegerile locale din septembrie 2020.

Zece polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ, iar termenul de soluționare a fost 8 aprilie 2021.

Procedura a durat mult deoarece polițiștii au fost nevoiți să deschidă sacii cu buletinele de vot și să verifice cu atenție fiecare buletin de vot și proces-verbal întrucât toate erau probe utile în dosarul penal.