Procurorii italieni au decis confiscarea unor proprietăţi şi bunuri aparţinând Mafiei locale calabreze, ‘Ndrangheta, în valoare de 100 de milioane de euro, ca parte a unei operaţiuni ample de luptă împotriva crimei organizate.

 

Giuseppe Prestanicola, în vârstă de 57 de ani, patronul unei companii de construcţii a fost arestat, iar bunurile sale în valoare de 60 de milioane de euro au fost confiscate pana la finalizarea anchetei. Se pare că Prestanicola a ajutat organizaţia ‘Ndrangheta să se infiltreze în obţinerea unui contract valoros ce are ca obiect construirea unei autostrăzi ultramoderne.

 

De asemenea, două firme de pompe funebre, precum şi terenuri agricole şi proprietăţi imobiliare din sate de vacanţă din sudul Italiei, în regiunea Crotona, au fost puse sub sechestru de către autoritati, toate valorând în jur de 40 de milioane de euro.

 

Ancheta procurorilor anti-crimă organizată are ca scop oprirea războiului dintre două clanuri mafiote din regiune, familiile Megna si Russelli, care se se luptă pentru supremaţie.