Procurorii de la Chişinău reacționează după ce deputatul fugar Ilan Şor a fost văzut plimbându-se printr-un mall

Astfel, Procuratura Generală de la Chişinău a declarat că deţinea deja informaţii despre locul în care se află deputatul fugar Ilan Şor, potrivit informațiilor transmise de radiochisinau.md

Amintim că procurorii au confirmat anterior că au transmis solicitarea privind extrădarea din Israel a lui Ilan Şor, care are dublă cetăţenie, respectiv moldovenească şi israeliană. În momentul de față, aceasta se afla în proces de examinare în instanţă.

Israelul a ratificat Convenţia cu privire la extrădarea persoanelor

De asemenea, procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat că Israelul a ratificat Convenţia cu privire la extrădarea persoanelor, asumându-şi un angajament privind posibila extrădare a propriilor cetăţeni, scrie deschide.md

Deputatul fugar Ilan Şor, preşedintele formaţiunii „ŞOR”, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani şi dat în urmărire internaţională de către autorităţile de la Chişinău, a fost surprins duminică plimbându-se într-un mall din Israel. El a fost filmat de un moldovean stabilit în Israel, iar imaginile au fost publicate pe o reţea de socializare, precizează Radio Chişinău.

Despre faptul că Ilan Şor s-ar afla în Israel au vorbit mai mulţi demnitari şi politicieni de rang înalt din Republica Moldova. Însuşi procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, afirma acest lucru.

„Deşi potrivit unei reguli generale statul Israel nu îşi extrădează cetăţenii, totuşi sunt nişte excepţii. Au existat cel puţin două sau trei cazuri când acest stat a extrădat persoanele condamnate. Însă în momentul în care vom avea deciziile de condamnare finale, vom putea expedia sentinţa pentru executare în statul Israel”, declarase recent Stoianoglo la o emisiune la N4.

Reprezentanţii formaţiunii au negat de fiecare dată aceste informaţii. Aceștia au menţionau că, din raţiuni de securitate, Ilan Şor evită apariţiile publice şi că va apărea la momentul oportun.