„În prezent, Corpul de Control al primului ministru verifică modul în care au fost derulate contractele aferente obiectivului de investiţii Magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor, iar Corpul de Control al Ministrului Transporturilor analizează circumstanţele care au pus în sarcina Metrorex despăgubirea de 188 de milioane de lei”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Societatea trebuie să despăgubească asocierea formată din Astaldi S.p.A – FCC Construccion SA, Delta ACM 93 SRL şi AB Construct SRL pentru revendicări solicitate în perioada 2011-2015. „Metrorex face acum toate demersurile pentru achitarea datoriei de 188 de milioane de lei (aproximativ 40 de milioane de euro) stabilite printr-o hotărâre a instanţei în anul 2017, rămasă definitivă şi irevocabilă în luna mai 2018, fără a afecta activitatea societăţii”, arată reprezentanţii Metrorex.

„Circulaţia trenurilor de metrou cu călători se desfăşoară în condiţii de siguranţă. Societatea respectă reglementările şi normele în vigoare. Atât Metrorex, cât şi instituţiile cu atribuţii în controlul activităţilor privind siguranţa circulaţiei, verifică în permanenţă respectarea procedurilor, iar eventualele evenimente apărute în circulaţia trenurilor sunt investigate de Agenţia de Investigare Feroviară Română – AGIFER. În urma acestor investigaţii rezultă, după caz, măsuri care sunt puse în aplicare de către Metrorex”, precizează administratorul metroului bucureştean.