AVAS asteapta decizia Guvernului cu privire la continuarea de catre Autoritate a procedurii de privatizare la SC Avioane Craiova SA, pana la finalizarea acesteia. Potrivit unui comunicat al institutiei, Ministerul Economiei a initiat un proiect de Hotarare de Guvern prin care se are in vedere acest lucru.

AVAS precizeaza ca a facut toate diligentele pentru ca actul normativ sa fie avizat de ministerele implicate, si isi exprima convingerea ca aceasta decizie va fi luata in cel mai scurt timp si va permite rezolvarea situatiei existente la companie.

Procesul de privatizare al SC Avioane Craiova SA a fost reluat in luna octombrie 2008 prin publicarea anuntului de vanzare a pachetului de actiuni detinut de AVAS.

Au fost cumparate patru dosare de prezentare, iar dupa mai multe prelungiri succesive, termenul limita de depunere a ofertelor a fost 30 ianuarie 2009. Pana la data limita s-a depus o singura oferta de cumparare, din partea firmei Alenia Aeronautica SpA Italia.

In prezent, Comisia de negociere a analizat documentele de participare depuse de Alenia Aeronautica SpA Italia. Termenul limita de valabilitate a ofertei este 17 aprilie 2009.