„Insist pe componenta de digitalizare. Sincer, am văzut că se poate. Din punctul meu de vedere, prioritatea Ministerului Muncii în perioada următoare va fi să pună accent pe digitalizare şi pe simplificarea relaţiilor dintre cei care au nevoie de serviciile noastre şi entităţile din coordonarea Ministerului Muncii”, a transmis Violeta Alexandru.

Oferirea unui cuantum de 41,5% din costul salarial tuturor celor ce au fost în şomaj tehnic

„Acum avem înregistrată o cifră de mai puţin de 100.000 de persoane, aşa apare în acest moment în REVISAL, ceea ce arată că în economie se simte o tendinţă de revenite în activitate.

Pentru cei care au fost în şomaj tehnic mai puţin de 15 zile le vom acorda 41,5% din costul salarial. Mergem către cei care revin în activitate şi sprijinim 50% din costul salarial, maxim 2.500 de lei, în măsura în care persoanele angajate aparţin grupei de vârstă 16-29 de ani, respectiv sunt peste 50 de ani”, a adăugat ministrul.

Propunerea este să aibă o valoare de 40 lei pe zi

„Cuantumul este în consultare. Propunerea este să aibă o valoare de 40 lei pe zi, pentru fiecare zi de muncă în condiţiile în care persoana a avut o activitate de tip zilier de minim 10 zile în luna precedentă”, a precizat Violeta Alexandru.

Mai puţin accent pe birocraţie

„Am văzut în această perioadă că se poate lucra de acasă, se poate lucra din alt spaţiu, se poate să pui mai puţin accent pe birocraţie şi să te uiţi mai mult la rezultatul muncii celui cu care lucrezi, cu alte cuvinte să te intereseze mai puţin hârţogăraia şi birocraţia, cât eficienţa muncii, crearea unui cadru plăcut pentru cei care vor să lucreze.

Ne interesează fiecare om care vrea să muncească în România. Un om, dacă are nevoie de condiţii adaptate la ceea ce poate să facă, lui îi răspundem cu măsuri de sprijin. Pentru a încuraja telemunca şi activitatea desfăşurată în alte spaţii, acolo unde se pretează, avem în vedere acordarea unei sume pentru a putea face achiziţiile necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă.

Ne gândim la un cuantum care să ajungă la 2.500 de lei. Cuantumul rămâne subiect de consultare şi în condiţiile analizării impactului bugetar, pe care îl vom face la finalul discuţiilor”, a conchis Violeta Alexandru.