Prințul Harry a făcut declarația respectivă într-un interviu TV pentru prezentatorul american James Corden, conform informațiilor transmise de către cnn.com

Acesta susține că s-a mutat în Statele Unite alături de Markle deoarece presa din Marea Britanie era „toxică” și îi „distrugea sănătatea mentală”.

Motivul spatele deciziei de a părăsi Casa Regală

„Nu a fost vorba despre a pleca, ci de a face un pas înapoi. A fost un mediu cu adevărat dificil, așa cum cred că mulți oameni au văzut. Știm cu toții cum poate fi presa britanică și îmi distrugea sănătatea mentală, e toxic.

Am făcut ceea ce orice soț și ceea ce orice tată ar face ”, a spus Harry, în vârstă de 36 de ani, susținând că a fost nevoit să plece din acel mediu.

Nu mai e nicio şansă de împăcare

Ducii de Sussex au părăsit definitiv casa regală britanică. Aceștia au anunțat-o deja pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii că nu îşi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei. Anunțul a fost făcut chiar la finalul săptămânii, de Palatul Buckingham, informează Reuters.

De menționat este faptul că, Harry şi Meghan, care au anunţat recent că aşteaptă al doilea copil, au şocat anul trecut membrii familiei regale după ce şi-au anunţat intenţia de a renunţa la atribuţiile regale.

„Ducele şi ducesa de Sussex i-au confirmat majestăţii sale regina că nu vor reveni ca membri cu îndatoriri în cadrul familiei regale”, a precizat Palatul Buckingham.

Totodată, sursa citată mai precizează că deși vestea este una tristă, atât Meghan Markle cât și Harry vor rămâne în continuare membri „mult iubiți ai familiei regale”.

„Deşi am primit decizia cu tristeţe, ducele şi ducesa vor rămâne în continuare membri mult iubiţi ai familiei regale”, se mai spune în comunicat.

Un purtător de cuvânt al cuplului a precizat și ce vor face aceștia odată cu renunțarea la titlurile regale. Potrivit sursei citate, Meghan și Harry vor rămâne dedicaţi serviciul public.

„Drept dovadă a muncii lor în ultimul an, ducele şi ducesa de Sussex rămân dedicaţi datoriei şi serviciului către Regatul Unit şi din lumea întreagă şi şi-au oferit în mod continuu sprijinul pentru organizaţia pe care au reprezentat-o, indiferent de rolul oficial”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

„Cu toţii ne putem pune viaţa în slujba comunităţii. Serviciul public este universal”, a mai spus acesta.