Meghan Markle și prințul Harry au luat o decizie de ultimă oră. Ducii de Sussex au părăsit definitiv casa regală britanică. Aceștia au anunțat-o deja pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii că nu îşi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei. Anunțul a fost făcut chiar la finalul săptămânii, de Palatul Buckingham, informează Reuters, citată de Agerpres.

De menționat este faptul că, Harry şi Meghan, care au anunţat recent că aşteaptă al doilea copil, au şocat anul trecut membrii familiei regale după ce şi-au anunţat intenţia de a renunţa la atribuţiile regale.

”Ducele şi ducesa de Sussex i-au confirmat majestăţii sale regina că nu vor reveni ca membri cu îndatoriri în cadrul familiei regale”, a precizat Palatul Buckingham.

Totodată, sursa citată mai precizează că deși vestea este una tristă, atât Meghan Markle cât și Harry vor rămâne în continuare membri ”mult iubiți ai familiei regale”.

”Deşi am primit decizia cu tristeţe, ducele şi ducesa vor rămâne în continuare membri mult iubiţi ai familiei regale”, se mai spune în comunicat.

Un purtător de cuvânt al cuplului a precizat și ce vor face aceștia odată cu renunțarea la titlurile regale. Potrivit sursei citate, Meghan și Harry vor rămâne dedicaţi serviciul public.

”Drept dovadă a muncii lor în ultimul an, ducele şi ducesa de Sussex rămân dedicaţi datoriei şi serviciului către Regatul Unit şi din lumea întreagă şi şi-au oferit în mod continuu sprijinul pentru organizaţia pe care au reprezentat-o, indiferent de rolul oficial”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

”Cu toţii ne putem pune viaţa în slujba comunităţii. Serviciul public este universal”, a mai spus acesta.

Meghan Markle și prințul Harry se pregătesc de interviu

Nimic nu îi oprește pe ducii de Sussex. Potrivi Reuters, Meghan Markle și prințul Harry urmează să-i acorde jurnalistei Oprah Winfrey primul lor interviu după ce au părăsit familia regală britanică, care va fi difuzat în luna martie.

Mai exact, potrivit postului american de televiziune CBS, interviul lor va fi difuzat pe 7 martie.

“Oprah Winfrey va sta de vorbă cu Meghan, ducesa de Sussex, într-un interviu amplu, care va acoperi subiecte diverse, de la sosirea ei în casa regală, căsătorie, maternitate, activităţi filantropice şi până la felul în care îşi gestionează viaţa de zi cu zi sub o presiune publică imensă”, au transmis reprezentanţii postului CBS într-un comunicat.

“Apoi, lor li se va alătura şi prinţul Harry, când vor discuta despre stabilirea lor în Statele Unite, speranţele lor de viitor şi visurile pe care le au pentru familia lor tot mai mare”, se afirmă în acelaşi comunicat.

De menționat este faptul că Prinţul Harry şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în 2018, însă ei au renunţat la statutul de membri activi ai casei regale britanice în urma unor dezacorduri cu alţi membri ai familiei regale şi din cauza atenţiei uriaşe la care erau supuşi de companiile mass-media.

Cei doi s-au mutat în sudul Californiei alături de fiul lor, Archie, în 2020, apoi au semnat un contract de producţie multianual cu Netflix Inc., considerat un prim pas major în vederea dobândirii independenţei financiare faţă de familia regală britanică.