Se pare că economia ungară este puternic dependentă de sectorul auto, care a oprit producţia luna trecută când pandemia de coronavirus a început să se răspândească în Europa Centrală, informează reuters, citată de agerpres.

Giganții auto care vor lua astfel de măsuri sunt Daimler şi Suzuki. Aceștia au anunţat că vor relua producţia într-un ritm limitat la uzinele lor din Ungaria, la finele acestei luni. Constructorul german Audi a repornit marţi uzina sa din Ungaria.

„Hungarian Suzuki Corp. a introdus măsuri de siguranţă sanitară mai complexe decât până acum şi, în consecinţă, uzina de la Esztergom este gata să reia producţia”, a informat compania, într-un comunicat de presă. „Hungarian Suzuki se aşteaptă să reia producţia la data de 27 aprilie, într-un singur schimb”, au adăugat reprezentanţii companiei.

Opel este pregătit de activitate

Totodată, constructorul Opel a anunţat că este gata să reia producţia la uzina sa din vestul Ungariei, atunci când circumstanţele de pe piaţă şi reglementările o vor permite.

În schimb, producătorul sud-coreean de anvelope Hankook Tire şi-a repornit uzina din sudul capitalei Budapesta. Alte companii care produc componente auto, precum firma japoneză Denso, au reluat şi ele operaţiunile de producţie.

Toate aceste companii au precizat că vor continua să monitorizeze igiena şi să menţină o distanţă socială sigură între angajaţi.

În luna februarie, înainte ca pandemia de coronavirus să paralizeze economia mondială, producţia industrială a Ungariei a înregistrat o creştere de 4,1% în ritm anual. Analiştii se aşteaptă ca efectele economice ale măsurilor de izolare să atingă nivelul maxim în al doilea trimestru al acestui an, atât în Ungaria, cât şi în alte ţări.