Lantul suedez de magazine vestimentare H & M a primit o lovitura grea din partea primariei pariziene. Autoritatile se opun deschiderii unui magazin al marcii in buricul targului, pe celebra strada Champs-Élysées.

Desi detine un magazin chiar si pe 5th Avenue din New York, lantul suedez nu a reusit sa convinga Parisul ca "are fata" de Champs-Élysée, desi primise initial acordul de inchiriere din partea Comisiei nationale pentru comert, in iulie 2007. Cu toate acestea, primaria a contestat decizia si se opune cu vehementa deschiderii unui astfel de magazin in zona mentionata. Mai mult, primaria a depus un memorandum la Consiliul de Stat.

Nu este prima data cand primaria ia o astfel de decizie. La fel a actionat si in cazul marcii Zara, care intentiona sa isi deschida un magazin pe bulevardul Saint-Germain si a castigat.

Explicatia primariei este aceea ca exista deja prea multe magazine vestimentare pe Champs-Élysées. Mai mult, proiectul arhitectural, semnat Jean ­Nouvel, este considerat "banal" si fara sa aduca vreo modificare fata de orice alt magazin H&M prezent in zone mai putin celebre.

Data: 11 ianuarie 2008

Sursa: LeFigaro