Terminalul petrolier Midia Marine Terminal, conectata la portul Midia, este acum oficial un pucnt de tranzit al titeiului, dupa ce primul vas a descarcat 60.000 de tone de petrol brut. Terminalul, situat la 8,8 km in larul marii, este conectat la rezervoarele din portul rafinariei Petromidia, detinuta de grupul Rompetrol. Transferul permite realizarea unor reduceri a costurilor de transport de 4-5 USD/tona, prin eliminarea distantei initiale care presupunea deplasarea pana la portul Constanta, precum si prin eliminarea pierderilor tehnologice.

Potrivit lui Tudorel Dumitrascu, manager general al proiectului Midia Marine Terminal, „acesta este primul pas care confirma atat functionarea noii investitii în parametri optimi, cat si intentia grupului de a deveni un jucator cheie in aprovizionarea cu titei a rafinariilor din Europa Centrala si de Vest. Transferul titeiului catre parcul de rezervoare a rafinariei a decurs fara probleme si a beneficiat si de conditii meteo excelente”.

Terminalul are o capacitate anuala de transfer de 24 milioane tone si poate primi nave cu o capacitate de pana la 165.000 tdw.

Mai multe detalii puteti citi aici. Comunicatul Rompetrol il puteti consulta aici.