Desi s-au creat numeroase prototipuri si exista speculatii de cativa ani, iata ca in sfarsit a fost lansat primul telefon solar denumit S116. Cu toate ca sunt multi interesati sa il achizitioneze, deocamdata, este disponibil numai pe piata chineza.

HiTech Wealth, firma producatoare a telefonului S116, are asteptari destul de ridicate legate de vanzarile produsului, desi pretul de 510$ poate parea cam piperat pentru un telefon mobil cu o camera foto de 1,3 megapixeli si MP3 player. Diferenta consta, cu siguranta, in “panoul” solar incorporat. Acest panou are nevoie de o cantitate oarecare de lumina pentru a incarca bateria, chiar si la lumanare. Mai mult, durata de viata a bateriei este de doua ori si jumatate mai mare decat una obisnuita. De exemplu, o ora de expunere la lumina soarelui ofera utilizatorului cel putin inca 40 de minute in plus de convorbire. 

Desi acest model pare destul de atractiv, HiTech Wealth isi propune sa mai lanseze cel putin 6 modele de telefoane solare anul acesta si 30 de modele pana in 2009.

Sursa: Capital 20 Iunie 2007