Primul fond din Romania pe plasamente valutare si monetare a fst deschis de grupul Raiffeisen. El se va numi Fondul Inchis de Investitii Raiffeisen – Strategii Valutare si se va ocupa de obtinerea de randamente superioare depozitelor bancare pe trei luni. Vor fi efectuate plasamente in diverse instrumente ale pietei monetare, precum tranzactii cu derivate ce au ca suport activ cursul de schimb. Astfel, se va maximiza profitul ce poate fi obtinut din fluctuatiile de curs si diferentialul de dobanda.

Portofoliul va fi asadar format din contracte forward, futures sau optiuni totul bazandu-se pe anticiparea cursului de schimb. Strategia de fructificare a banilor are ca suport monitorizarea continua a pietelor valutare, in sensul ca iesirea din pozitii se va putea face si inainte de scadenta daca cursul incepe sa o ia pe un trend defavorabil.

Mihai Ion, presedintele Raiffeisen Asset Managemetn, compania care detine fondurile de investitii ale grupului, a declarat: „produse asemanatoare sunt folosite cu succes pe pietele externe, fara a avea expunere pe pietele de actiuni. Fondul se adreseaza investitorilor care pot plasa resurse pe termene scurte si medii, au o toleranta moderata la risc si se afla in cautarea unor oportunitati de plasament alternative”. Trebuie mentionat ca produsul este disponibil doar clientilor private-banking si celor institutionali pentru perioade de subscriere de minim o luna, ulterior fondul deschizandu-se trimestrial pentru subscrieri si rascumparari.

Sursa: SAI Raiffeisen Asset Management