După o pauză de un an, zecile de milioane de fani din America  şi Europa au putut să vadă episodul pilot al serialului de televiziune, intitulat „Piatra Dragonului”.

Intriga noului sezon este constituită de războiul pe care Danerys Targaryen îl va duce pentru recâştigarea Tronului de Fier. O altă intrigă va fi Marele Război cu Umblătorii Albi.

Primul episod a fost inspirat de proverbul englezesc străvechi, „Răzbunarea e un preparat care se mănâncă rece”. Acesta a fost difuzat pe HBO şi HBO GO la oră 04:00, pe 17 iulie, şi va fi reluat la ora 20:00, în aceeaşi zi. Astfel, telespectorii din România poti urmări primul episod în această seară, de la ora 20:00.

Un număr uriaș de vizitatori online au accesat site-ul HBO, postul care produce şi difuzează serialul, ceea ce a condus la blocarea acestuia în prima jumătate de oră de la difuzare.  

În noul sezon revin mult apreciatele personaje supravieţuitoare din această saga fantasy, ce provin din familiile Stark, Lannister şi Greyjoy. Daenerys Targaryen, revine şi ea, vrând să cucerească regatul Westeros şi să domnească pe Tronul de Fier cu ajutorul dragonilor ei.

Criticii de specialitate americani şi-au arătat interesul şi entuziasmul pentru noua serie de episoade lansată duminică. Aceştia au reacţionat imediat după lansarea primului episod din sezonul 7. 

„Foarte puţine seriale TV pot să ne ofere atât de multă acţiune şi încântare precum ‘Game of Thrones’ şi există fără indoială şi mai puţine seriale care sunt capabile să producă un episod de debut care să ofere telespectatorilor atât de multă plăcere”, au scris criticii de la The Hollywood Reporter.

Al  6-lea sezon al serialului de inspiraţie medievală a înregistrat o medie de 25 milioane de telespectatori. În acelaşi timp, Game of Thrones deţine recordul pentru cel mai piratat serial din toate timpurile, cu aproximativ 14,4 milioane de downloadări ilegale.

Sezonul 7 se anunţa că fiind penultimul şi este compus din 7 episoade. Ultimul sezon va conţine doar 6.

Cel mai apreciat serial din lume este inspirat din celebra serie de române “Cantec de gheaţă şi foc” de George R.R Martin şi a fost lansat în 2011.