Swan Office, dezvoltat de fondul de investiţii cu capital britanic Chayton Capital, a intrat în insolvenţă în martie 2013, după ce la doi ani de la finalizare nici jumătate din proiect nu a fost închiriat.

Potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Swan, de la declanşarea procedurii, gradul de ocupare al proiectului a crescut la aproape 40%, prin atragerea a patru noi chiriaşi.

Potrivit anunţului de vânzare, suprafaţa terenului pe care a fost construit complexul, care va fi vândută odată cu cele trei imobilele, este de 27.867 mp, iar suprafaţa construită a întregului proiect este de circa 55.000 mp.

Britanicii au investit în acest proiect 50 mil. euro şi este singurul complex de birouri care a obţinut certificarea verde post-construcţie. Chiar dacă este apreciat de jucătorii din industrie, Swan Office & Technology Park a fost dezavantajat puternic de zona Pipera în care este amplasat, care a creat mari probleme în atragerea chiriaşilor. Pentru construirea proiectului, britanicii s-au angajat la un credit de 92,75 mil. euro acordat de un consorţiu de bănci condus de Investkredit Bank.

Britanicii de la Chayton Capital mai au în România circa 100 de hectare de teren în Agigea, Constanţa, unde intenţionau să dezvolte un proiect mixt, şi încă două luturi de 4 ha, respectiv 6,5 ha în Tulcea şi Oradea, destinate construcţiei de spaţii comerciale şi rezidenţiale. Toate cele trei proiecte ale fondului de investiţii au fost „îngheţate“, încă de la începutul crizei.