Primarul Sectorului 6 a Capitalei, Cristian Poteraş, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, în legătură cu modul de constituire a unei comisii de retrocedări, în 2006, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală împotriva primarului Sectorului 6 a Capitalei, Cristian Poteraş. Poteraş este cercetat alături de viceprimar, secretarul general al Primăriei şi cinci funcţionari, dintre care doi de la Cadastru, aceştia din urmă fiind acuzaţi de complicitate.

Anchetatorii au constatat că în 2006 s-a constituit o comisie de retrocedări, din care făcea şi edilul de sector, în cadrul căreia s-au analizat cererile a patru bucureştenei care solicitau terenuri pe străzi lăturalnice sau de la periferia Sectorului 6.

Profit de 20 de milioane de euro

Conform surselor judiciare, aceste terenuri au fost declarate suprafeţe nedisponibile, iar ulterior celor patru li s-au restituit terenuri aflate în zone centrale din Sectorul 6, precum Splaiul Independenţei, Drumul Taberei, zona Favorit sau Bulevardul Iuliu Maniu.

Pentru aceste terenuri s-ar fi întocmit acte de parcele agricole, însă anchetatorii au constatat că se aflau pe domeniul public, ele chiar fiind spaţii verzi. Ulterior, aceste terenuri ar fi fost vândute de proprietari, pentru care au fost încasate sume de aproximativ 20 milioane de euro, au precizat sursele citate.

SURSA:Mediafax