Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a anunțat, duminică, suspendarea cursurilor, lucrărilor practice și a examenelor pentru toți studenții facultății începând de luni până la data de 31 martie.

„Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, întrunit în regim de urgență, în data de 08.03.2020 ora 13:00, hotărăște: Suspendarea cursurilor și lucrărilor practice precum și a examenelor pentru toți studenții facultăților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București începând cu data de 09.03.2020 și până la dată de 31.03.2020, în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență”, se arată postat pe site-ul instituției.

Studenții și vizitatori nu vor mai avea acces în spitale

În plus, Raed Arafat, secretarul de stat de la Ministerul de Interne, a anunțat, duminică, că se va suspenda stagiatura de practică în spitale, până pe 31 martie. Mai exact, studenții nu vor mai putea efectua practica în spitale. De asemenea și vizitele au fost interzise.

„Multe spitale au amfiteatre și studenții vin în număr mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale și pacienții, considerăm că această măsură e necesară”, a declarat Arafat într-o conferință de presă susținută la sediul MAI.

Raed Arafat a mai anunțat și că toate activitățile la care participă mai mult de 1000 de persoane vor fi interzise. În ceea ce privește unitățile de învățământ, vor fi închise doar acelea în care sunt raportate cazuri de infecții cu coronavirus.