Prima rundă de concedieri la Twitter. Platforma ar putea renunța la un sfert din forța de muncă

Renumita platformă de socializare avea peste 7.000 de angajați la sfârșitul anului 2021, potrivit unei declarații la autoritățile de reglementare.  Totuși, această cifră ar putea scădea drastic.

Publicația Washington Post a relatat că Twitter intenționează să renunţe la un sfert din forţa de muncă, ca parte a ceea ce ar putea fi o primă rundă de disponibilizări.

De asemenea, avocatul celebrităților Alex Spiro, un reprezentant legal de lungă durată al lui Elon Musk, a condus discuțiile despre reducerile de locuri de muncă, transmite sursa menționată, citând o persoană familiarizată cu subiectul.

Amintim că fondatorul Tesla și SpaceX a negat un articol al New York Times, legat de concedierea angajaților Twitter înainte de 1 noiembrie pentru a evita obligația de a acorda acțiuni în ziua respectivă.

Elon Musk a preluat controlul asupra Twitter

Toate aceste informații au apărut după ce Elon Musk a preluat controlul asupra Twitter și i-a înlăturat pe directorul general Parag Agrawal, pe directorul financiar Ned Segal și pe consilierul juridic principal Vijaya Gadde.

Totodată, fondatorul Tesla și SpaceX vrea ca platforma de socializare să ofere mai multe facilitați, precum verificarea profilurilor. În acest context, abonamentul Twitter Blue ar urma să se scumpească de la 5 dolari pe lună la 20 de dolari pe lună.

Mai mult, abonamentul ar putea să includă și opțiunea verificării conturilor şi nu numai, conform informațiilor transmise de theverge.com

Amintim că verificarea conturilor şi afişarea unui simbol special utilizatorilor verificaţi era o funcţie gratuită. Aceasta ajuta la confirmarea conturilor reale ale celebrităților și nu numai.

Această funcție ar urma să fie inclusă Twitter Blue. Simultan, persoanele care deţin deja un cont verificat vor avea 90 de zile din momentul lansării Twitter Blue în noul format pentru a se abona. Aceștia își vor pierde simbolul dacă nu se vor abona în maximum 90 de zile, potrivit sursei menționate.

Publicația menționată scrie că inginerii platformei de socializare au primit şi un ultimatum legat modificările dorite de Elon Musk. Aceștia vor fi concediați în cazul în care nu vor lansa Twitter Blue în noul format până pe 7 noiembrie.