Bauelemente a început producţia de stâlpi din beton precomprimat (şpalieri) pentru agricultură în 2008, investiţia iniţială fiind de 1,5 milioane de euro.

'Investiţia este importantă mai ales dacă este privită în contextul programelor de reconversie în viticultura şi pomicultură unde stâlpii din beton precomprimat sunt un element esenţial. Programele de reconversie sunt desfăşurate cu finanţare din partea Uniunii Europene şi au ca scop creşterea competitivităţii producătorilor agricoli', a declarat Călin Bailuc.

Potrivit reprezentantului companiei, banii pentru aceste investiţii provin din fonduri proprii, fiind create 175 de locuri de muncă, dintre care 17 sunt în noua facilitate de producţie.

Stâlpii din beton precomprimat pentru agricultură sunt folosiţi ca elemente de susţinere în pomicultura intensivă şi superintensivă, în viticultură, dar şi pentru împrejmuiri. Pentru producţia stâlpilor este folosită tehnologia de armare cu toroane şi betonul de clasă superioară C40/50.

'Stâlpii din beton se comercializează în special pe piaţa internă. Cifra de afaceri aferentă acestui produs în 2015 s-a ridicat la aproape un milion de euro, iar exporturile au reprezentat aproximativ 25%. Prin noile investiţii, compania estimează triplarea cifrei de afaceri generată de stâlpii din beton', a adăugat Călin Bailuc.

Compania Bauelemente are unul dintre cele mai mari şi mai performante birouri de proiectare din domeniu, în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea zece proiectanţi care oferă cele mai potrivite şi viabile soluţii tehnice.

'Bauelemente a depăşit în 2015 o cifra de afaceri de 23 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent. Evoluţia s-a datorat creşterii competitivităţii companiei, corelată cu reducerea cheltuielilor şi lărgirea portofoliului de clienţi', a completat Călin Bailuc.

Compania face parte din grupul Baupartner, fondat în 2006 la Ploieşti, din care fac parte companii cu activitate în diverse domenii, cum ar fi, proiectare, construcţii, producţia de elemente prefabricate din beton, producţia de ţevi sudate, producţia de energie regenerabilă din biogaz. Cifra de afaceri a grupului se situează la circa 50 milioane de euro.

Portofoliul de clienţi cuprinde cei mai importanţi producători de vin din România precum Cramele Budureasca, Cramele Odobeşti, Cepura, Pietroasele.

SURSA: Agerpres