Pentru prima dată în ultimii doi ani și jumătate, fostă campioană la gimnastică ritmică, medaliată cu aur la olimpiade, acum în vârstă de 38 de ani, a avut o intervenție la televiziunea de stat. Alina Kabaeva a atacat arbitrii de la JO de la Tokyo, acuzați că au privat-o pe gimasta rusă Dina Averina de medalia de aur la gimnastică ritmică, scrie Daily Mail.

S-a zvonit că ar fi născut gemeni în urma relaţiei cu Putin

Bronzată și purtând o rochie roșie, Kabaeva purta pe inelarul de la mâna dreaptă ceva ce părea o verighetă.

Dispariția ei din peisajul public timp de aproape trei ani a alimentat zvonurile că ar fi născut gemeni, într-un spital din Moscova, în ciuda negărilor oficiale privind o presupusă relație cu Vladimir Putin.

În clipul emisiunii politice „60 Minutes”, de pe canalul Rossiya 1, fosta gimnastă nu a fost chestionată despre Putin și nici nu a fost întrebată dacă ar fi „Prima doamnă” secretă a Rusiei.

Kabaeva: Multe sporturi sunt judecate de oameni din țările NATO

Ea a vorbit despre medalia de aur cucerită de israelianca Linoy Ashram, care a învins-o pe Averina, spunând că este o „nedreptate flagrantă” și o conspirație împotriva Rusiei.

”Performanța Dinei Averina a fost perfectă, spre deosebire de rivala ei din Israel care a făcut o greșeală gravă. Această greșeală ar fi trebuit să o coste un punct, dar i s-au luat doar 0,7 puncte. Aurul Olimpic nu se câștigă cu astfel de greșeli”, a spus fosta gimnastă.

Întrebată dacă rusoaica a fost victima arbitrilor din țările occidentale, ostile Rusiei, ea a răspuns: „Multe sporturi sunt judecate de oameni din țările NATO.”

În 2001, lui Kabaeva i s-a interzis temporar să concureze la gimnastică ritmică după ce nu a trecut un test de dopaj.

Zvonurile au legat-o pe Kabaeva de Putin, pentru prima dată în 2008, când era parlamentară în partidul pro-Kremlin. Mulți au văzut-o drept motivul destrămării căsătoriei lui Putin cu fosta doamnă Liudmila.

Ultima sa apariție publică a fost în octombrie 2018, când și-a susținut doctoratul la o universitate din Sankt Petersburg.

Sursa foto: AFP