Ministerul Finanţelor va trebui să discute aceste soluţii şi cu băncile care oferă credite în program şi să prezinte Guvernului, săptămâna viitoare, concluziile.

‘Solicit Ministerului Finanţelor să analizeze în cadrul modificării programului Prima casă şi posibilitatea ca tinerii până în 35 de ani care au o garsonieră în proprietate să-şi îmbunătăţească confortul, pentru ca, dacă au un copil şi nu le mai ajunge garsoniera şi au nevoie de un confort suplimentar, să poată beneficia de programul ‘Prima casă’. Analizaţi acest aspect şi să ne prezentaţi concluziile pe săptămâna viitoare, inclusiv cu băncile să aveţi o asemenea analiză’, a subliniat şeful Executivului.

De asemenea, el a subliniat că propunerea adresată, marţi, băncilor, de către Guvern, de împărţire cu statul a riscurilor în programul Prima casă a venit, de fapt, la iniţativa băncilor.

‘Noi am luat act de o solicitare a mediului bancar de a îmbunătăţire a programul ‘Prima casă’ şi ne-am arătat deschişi la o asemenea variantă. Am îmbrăţişat propunerea, am discutat-o cu mediul bancar, există un acord de principiu pe marginea acestui subiect, urmând ca detaliile tehnice să fie procesate în această săptămână’, a menţionat primul-ministru.

SURSA: Agerpres

Citeşte şi «Prima Casă» se transformă. Băncile pot prelua jumătate din risc, dar la alte dobânzi

Te-ar putea interesa și: