Mobile World Congress îmbină cea mai mare expoziţie la nivel mondial pentru industria mobile (peste 1.500 de expozanţi) cu conferinţe susţinute de directori executivi de renume reprezentând operatori mobile, producători, furnizori şi distribuitori din întreaga lume. ARIES – Filiala Timişoara, cu sprijinul Ministerului Economiei şi Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine a organizat cea de-a doua participare a României cu stand naţional la acest târg din Spania. Firmele româneşti prezente în standul naţional sunt Allview, Appscend, AROBS Transilvania Software, Diversitas Group Romania, DataTEK Group Inc, evoline, iQuest, IT Six Global Services, Qualteh, SimPlus, Transilvania Software.

Participarea companiilor româneşti la Mobile World Congress 2013 face parte din programul de promovare a exporturilor dezvoltat de Ministerul Economiei, Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine şi este coordonată de ARIES filiala Timişoara. În cadrul acestui program, companiile participante beneficiază de finanţare din fonduri publice, asigurându-se decontarea integrală a cheltuielilor de construcţie şi amenajare a standului, cheltuielilor de promovare şi decontarea a 50% din costurile de transport şi cazare pentru un singur delegat din partea fiecărei firme participante.  Programul are ca scop încurajarea promovării exporturilor şi pătrunderea firmelor româneşti de software pe pieţele externe.

ARIES România este o organizaţie economico-profesională, non-guvernamentală, care are în componenţă peste 250 de firme membre la nivel naţional. Asociaţia are patru filiale zonale: Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Craiova. Pe lângă promovarea mediului ITC prin susţinerea activităţilor de networking, oferirea de training-uri, consultanţă, derularea de proiecte europene, realizare de lobby şi advocacy, promovarea companiilor din domeniul IT, electronică, automotive prin participarea la târgurile internaţionale şi facilitarea pe această cale a stabilirii unor noi relaţii de afaceri cu potenţiali clienţi şi parteneri reprezintă o preocupare şi o activitate constantă a ARIES.
SURSA: Agerpres