Preţurile maşinilor vor creşte în următoarea perioadă, după diminuarea stocurilor, pentru că vanzările au scăzut atât de mult pe plan global încât pierderile acumulate sunt imense şi trebuiesc recuperate, a declarat directorul de vanzări, marketing şi servicii post-vânzare al General Motors România, Constantin Avromescu.

„Stocurile sunt cele care au generat discounturi, iar în România nivelul acestora a ajuns la aproximativ 75 – 80.000 de unităţi”, a spus reprezentantul GM.

Acesta a explicat că nivelul stocurilor trebuie să fie în mod normal de două sau trei ori mai mare decât volumul vânzărilor, iar discounturile acordate pe piaţa auto reprezintă „mai degrabă nevoia continuă de lichidităţi decât încercarea de a reduce stocurile”.

Avromescu a adăugat că problemele cu care se confruntă economia la nivel global ne-a făcut pe toţi să fin mai ponderaţi însă maşinile se vor cumpăra în continuare în România, fiindcă lista de priorităţi s-a modificat comparativ cu acum 10 – 20 de ani.

„Dacă imediat după Revoluţie toată lumea alerga după televizoare color şi locuinţe, acum lista de priorităţi s-a schimbat şi oamenii îşi doresc maşini”, a spus Constantin Avromescu, explicând astfel de ce consideră că preţurile maşinilor vor creşte din nou în perioada următoare.

 Citeşte şi:

 Realitatea bate scenariile în privinţa preţurilor pentru maşini

Jucătorii din piaţa auto se zbat în capcana discounturilor