Liderul Grupului PSD din Camera Deputaților Alfred Simonis a declarat că odată cu instaurarea stării de urgență, prețurile produselor alimentare de bază au crescut simțitor și că se profită de pe urma crizei provocate de epidemia de coronavirus.

În plus, acesta a precizat și că se va adopta un proiect de lege, în regim de urgență, prin care să se plafoneze prețurile.

Speculanții profită de pe urma coronacrizei

”Prețurile au luat-o razna! Și asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile.

Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să-și umple buzunarele pe spatele suferinței oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții.

Dacă nu o va face astăzi, PSD are pregătit și va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care să plafonăm prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanții trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, a declarat Alfred Simonis.