Efectele crizei economice se fac simtite din ce in ce mai mult, unul dintre domeniile care sunt afectate drastic fiind cel imobiliar.

Una dintre cele mai importante piete, respectiv cea britanica, resimte din plin socul pierderii de viteza astfel ca, potrivit ultimelor informatii, preturile caselor din Albion continua sa scada. Astfel, in ultima luna s-a inregistrat o scadere de un procent, ceea ce a facut ca pretul mediu al unei locuinte in Anglia sa ajunga la 227.000 de lire sterline, ceea ce echivaleaza cu aproximativ 285.000 de euro.

Cea mai mare scadere, de 5,3 procente, s-a consemnat in regiunea East Midlands, dar au existat si exceptii de la regula, cum ar fi cazul capitalei britanice unde a fost consemnata o crestere de patru procente pe care analistii o interpreteaza mai degraba ca o corectie dupa caderea de peste cinci procente consemnata in luna anterioara.

Aceste ultime informatii confirma estimarile HBOS, cea mai mare companie de credite ipotecare din Marea Britanie, care estimeaza ca pretul caselor va scadea cu 9% in acest an.

Sursa: Rightmove Plc