Rona Hartner, pentru că despre ea este vorba, a vorbit în emisiunea Click! TV Live despre „idila” cu Emil Constantinescu. Actrița a făcut lumină acum și a spus că totul a fost „un scenariu” și că ea nu s-a întâlnit niciodată cu politicianul. Rona Hartner a mărturisit că Vadim Tudor a primit un jurnal făcut de prietena ei cea mai bună și că nimic din ce era în el nu a fost adevărat. În opinia sa, fostul lider PRM a fost manipulat de respectiva prietenă. „Îți dai seama că n-a fost nimic, acum totuși. Hai să-ți spun care e faza, lumea și-a dat seama că a fost totul un scenariu. Vreau să cred că nu prietena mea cea mai bună l-a scris, era o regizoare. Nu știu cine l-a scris, dar mi-e greu să cred că nu e ea. Erau niște chestii atât de personale. Era să mă bage în r***t, era să mă bage după gratii. Emil Constantinescu nu m-a amenințat, dar m-am trezit cu consilierul prezidențial la ușă. Eu eram în Franța de doi ani, nu știam ce a putut să-i fete mintea prietenei mele. Eu stăteam liniștită acolo, ea a inventat un jurnal pe care i l-a vândut lui Vadim, Dumnezeu să-l ierte. Cred că și el a picat în capcana ei. M-am trezit la aeroport cu niște domni care m-au urmat până acasă. Domnul Vadim m-a sunat și mi-a zis că are un document incendiar. Nu știam nici cine este. A început să-mi spună că are un material paparazzi. Nu înțelegeam de ce….Mi-a povestit el o grămadă chestii și mi-a zis că trebuie neapărat să mă văd cu el pe 8 ianuarie. Eu până pe 8 ianuarie deja uitasem complet. Eu oricum uit repede. (…) Mergeam pe stradă, era întuneric afară, treceam pe lângă Ambasada Americii și am rămas stană de piatră. Nu știu ce mă ținea. În tot acest timp, fratele meu mă căuta în tot orașul. Niciodată nu m-am întâlnit cu Emil Constantinescu”, a mărturisit actrița, potrivit Click.ro.

Rona Hartner a vorbit și despre iubitul ei, francezul Herve. Cei doi au mărturisit că anul acesta au de gând să se căsătorească. Actrița a spus că îi vrea ca nași pe cuplul format din Cătălin Măruță și Andra.
La începutul anului 1999, a izbucnit un scandal mediatic – sex-gate de România – ce a ținut primele pagini ale ziarele și totodată a umplut audințele talk-show-urilor vremii. Actrița Rona Hartner era acuzată de către președintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor că aceasta ar fi întreținut relații amoroase cu președintele Emil Constantinescu. Afacerea Hartner-Constantinescu, varianta neaoșă a scandalului Lewinsky, avea să ajungă și în presa internațională.