Mihai Trăistariu este în doliu! Moartea Ronei Hartner i-a întristat pe toți, inclusiv pe colegii săi de breaslă. Cântărețul a fost bun prieten cu artista. A admirat-o mereu pentru optimismul ei, în ciuda faptului că fusese diagnosticată de trei ori cu cancer.

Mihai Trăistariu ar fi trebuit că cânte cu Rona Hartner la Festivalul de la Mamaia

Mihai Trăistariu a dezvăluit că vara aceasta, ar fi trebuit să urce alături de Rona Hartner pe scenă la Festivalul de la Mamaia. Aceasta trebuia să vină în România în luna august, însă nu a mai ajuns. Artistul crede că, cel mai probabil, nu a mai putut veni pentru că începuse tratamentul.

”Am cunoscut-o pe Rona în repetate rânduri, atât în spectacole, cât și în emisiuni TV. Era atât de plină de viață și atât de optimistă încât n-ai fi crezut că poate s-o doboare nicio boală. Pentru mine a fost șocant.

Auzisem că a scăpat de două ori de cancer și am zis «uite, mă, ce înseamnă să fii pozitiv și optimist, atunci cancerul nu te mănâncă» și am fost foarte fericit când am aflat că s-a vindecat, de fapt, că a trecut peste.

Vara asta trebuia să cânt cu ea în duet, când s-a reluat Festivalul de la Mamaia. În prima fază m-au întrebat organizatorii dacă vreau să cânt cu ea. A fost o mare bucurie și am fost de acord. Am ales împreună melodia ‘De ar fi să vii’, din repertoriul Mihaelei Runceanu.

Am pregătit-o amândoi, ea în Franța, iar eu în România. Urma să vină în august, dar nu a mai ajuns. Probabil era deja în tratamente. Din ce am citit prin presă, ea era diagnosticată a treia oară și atunci era pe tratament, nu știu de care și cred că de asta nici nu a mai venit. Îmi pare rău că n-am mai apucat să cântăm împreună”, a declarat el pentru Spectacola.

Au comunicat numai prin intermediul organizatorilor

Mihai Trăistariu a spus că nu s-a văzut cu Rona Hartner la repetiții și au comunicat numai prin organizatorii festivalului.

„Din luna mai s-a stabilit că o să cântăm în duet. Festivalul de la Mamaia s-a reluat după 10 ani de pauză și am fost anunțați că o să cântăm toți cei care au fost premianți la festival. Eu am fost, am luat vreo șapte premii. Organizatorii ne-au spus că o să cântăm și în duete o piesă care a luat premiu la Mamaia, dar artiștii au decedat. De aceea am și ales Mihaela Runceanu, pentru că ea nu mai este în viață. Eu ajung cu vocea mai sus și am ales piesa pentru a-i fi și ei bine.

Festivalul s-a ținut, dar nu a mai fost acest duet, pentru că ea nici n-a mai venit în România, nu ne-am văzut la repetiții, deci nu s-a mai întâmplat nimic. Eu am vorbit cu Rona doar prin organizatori, deci cu ea personal n-am vorbit la telefon. Organizatorii ne trimiteau melodiile pentru a le învăța, deci țineam legătura prin organizatori”, a spus el.

Mirela Vaida, despre Rona Hartner

Rona Hartner a murit joi, pe data de 23 noiembrie, după o luptă grea cu cancerul. O altă persoană publică îndurerată de trecerea în neființă a artistei a fost Mirela Vaida.

Cele două s-au cunoscut în cadrul emisiunilor de divertisment pe care le-au făcut împreună la Antena 1. Prezentatoarea TV a avut numai cuvinte de laudă la adresa ei. În ochii ei, Rona Hartner a fost „o explozie de energie și de talent”, „una dintre cele mai nonconformiste și mai libere” persoane pe care le-a cunoscut. „A fost un spirit liber, un nomad în cel mai frumos sens al cuvântului.” „Era credibilă, simpatică și un spirit liber.”

„Am aflat și eu, este cumplit pentru că toată lumea care a cunoscut-o pe Rona știe că a fost o explozie de energie și de talent. A fost una dintre cele mai nonconformiste și mai libere, ca spirit și ca pasiune pe scenă, ca efervescență, generozitate artistică. Am cunoscut-o în foarte multe emisiuni de divertisment pe care le-am făcut, la Revelioane, la ”Te cunosc de undeva” și unde a fost cu adevărat o revelație la fiecare transformare.

Despre Rona nu poți să vorbești în șabloane sau în forme, nu poți spune că a fost într-un anume fel. Știa să fie bine în toate felurile, era credibilă, era simpatică, avea culoare în tot ce făcea, a fost un spirit liber, un nomad, în cel mai frumos sens al cuvântului și asta pentru că era pretutindeni și peste tot se potrivea.

Cu spectacolul, cu ambianța, cu personajul, știa să se muleze pe fiecare stare, știa să facă glume, să fie empatică, să fie misterioasă, să fie feminină, cânta, juca, este cu adevărat cumplit ceea ce se întâmplă pentru că în ultima perioadă am tot pierdut artiști mari. Rona avea o tinerețe fără bătrânețe care nu merita să se termine așa. Rona va rămâne mereu nemuritoare pentru public și pentru cei care au cunoscut-o. Dumnezeu să o odihnească!”, a declarat, joi, Mirela Vaida pentru Playtech Știri.

Cine a fost Rona Hartner?

Născută la data de 9 martie 1973 în București, Rona Hartner a fost o artistă română de origine germană și etnie romă, cunoscută atât ca actriță, cât și ca muziciană. Părinții săi erau un inginer proiectant și o economistă, iar Rona și-a petrecut copilăria la școala germană din București, la „Institutul Herman Oberth”, unde a studiat între 1979 și 1991.

După această perioadă, și-a continuat educația la Școala de Muzică „Titu Maiorescu” din București în anii 1991-1992, iar apoi a urmat cursurile Academiei de Teatru și Film din București, începând cu anul 1992. Mai multe puteți citi aici.