Rona Hartner a încercat să se sinucidă de mai multe ori

Rona Hartner s-a stins la vârsta de 50 de ani. Starea sa de sănătate precară a fost anunțată cu o zi înaintea decesului, de către sora sa, Rinda. Ea mărturisea: „Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”.

În urmă cu ceva timp, Rona Hartner a povestit, în cadrul unui interviu, despre un moment dificil din viața sa. Actrița spunea că a încercat să se sinucidă de 3 ori la vârsta de 18 ani. Deși artista a afișat întotdeauna un zâmbet larg în aparițiile publice, în spatele acestui chip vesel s-a ascuns adesea o poveste de suferință intensă.

Problemele de sănătate au plasat-o în trecut în fața unor dificultăți psihologice, aducând-o chiar în pragul depresiei. Ele au determinat-o să recurgă la gesturi nechibzuite, cum ar fi tentativa de a-și lua viața.

În 2019, Rona Hartner a primit diagnosticul de cancer la colon și ficat. Acest lucru a însemnat mai multe intervenții chirurgicale, atât în România cât și în străinătate. Cu toate astea, ea a depășit această perioadă dificilă, găsindu-și dragostea.

Cu toate că a trecut printr-un chin imens, a reușit să învingă boala în doar 12 luni, contrar prognozelor medicilor, care inițial estimați un timp de vindecare de 7 ani.

„Eu am avut trei tentative de sinucidere la 18 ani. Am plecat noaptea pe mare, la 2 Mai. O persoană m-a salvat, am numit-o îngerul meu păzitor. Această persoană a apărut de trei ori în viaţa mea. Mereu vine în situaţiile critice. Nu ştiu cine e sau cum o cheamă. Atunci am înţeles că nu era momentul ca eu să pier”, a declarat Rona Hartner la un post de televiziune.

„Am mâncat lâmâi cu miere. Am luat lămâi din pom de la mine, adică bio, le-am pus în miere la macerat şi, în fiecare dimineaţă, beam pe stomacul gol chestia asta. Am mai luat spirulină şi mi-am refăcut fierul.

Am luat vitamina C şi mi-am refăcut tonusul. Am înotat în fiecare zi. Am decis să uit fiecare etapă a chimioterapiei, a cancerului, a bolii, ca să nu intru în sistemul de victimizare”, povestea Rona Hartner.

Artista a devenit mireasă pentru a doua oară la vârsta de 46 de ani, însă a divorțat ulterior

La vârsta de 46 de ani, Rona Hartner a devenit mireasă. La acel moment, ea și-a unit destinul cu artistul Herve Camilleri. Cu toate acestea, cuplul nu a rezistat. Relația a trecut prin divorț în 2021. A fost căsătorită anterior cu actorul Rocco Sedano.

„Pe 5 octombrie voi avea un triplu eveniment în Franţa, la Toulon, vom merge la primărie, la Centrul Cultural, pe plajă, pe Coasta de Azur unde ne vom uni destinele în faţa mării. O să avem în jur de 100- 150 de invitaţi. Va fi nuntă mare. Naşii sunt un cuplu din Franţa, ei vor veni şi în România la nunta din Bucureşti. Vom petrece în Club Telegraf unde vom face din nunta mea un spectacol, pe scenă, cu artiştii mei, cu tradiţii româneşti.

Am un bucătar priceput care îmi găteşte. Vom avea un dineu cu preparate franţuzeşti şi româneşti, cu influenţe italieneşti. De la ora 21 urcăm la etaj, apoi vom petrece până în zori. Cu acest prilej îmi voi lansa şi noul album, un Rozariu cu muzică electro”, spunea artista, înainte de a doua căsătorie, pentru Click.ro.

Către finalul vieții, artista a păstrat mereu o atitudine foarte pozitivă

În cursul acestui an, Rona Hartner a primit diagnosticul de cancer la plămâni și la creier. Deși initial vestea că a scăpat de toate metastazele a adus bucurie, în curând starea ei de sănătate s-a deteriorat.

„Trec printr-o mică încercare de sănătate. Nu știu dacă voi face sărbătorile în țară sau în Canada, cu familia mea! Nu prea pot să îmi programez nimic pentru că a crescut… una din metastaze a devenit puțin rebelă, cea de pe creier.

În timp ce tot organismul este vindecat a apărut o metastază puțin rebelă și trebuie să o țin în frâu acum și să fac radioterapie. Dar o să fac un video pe pagina mea de Facebook, acolo unde o să vorbesc mai pe larg despre acest lucru”, mărturisea, în acel moment, Rona Hartner pentru ciao.ro.