Anunț cumplit despre Rona Hartner

Actrița Rona Hartner, cunoscută pentru contribuțiile sale în lumea cinematografiei, se află în ultimele clipe ale vieții, potrivit anunțului făcut de sora sa, Rinda, pe pagina de Facebook a artistei.

Într-un mesaj emoționant, sora solicită gânduri bune și rugăciuni pentru a însoți trecerea lui Ronei către eternitate.

”Buna seara la toată lumea,

Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe.

Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, este mesajul postat pe pagina de Facebook.

Rona Hartner a dus o luptă lungă cu cancerul

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la plămâni cu metastaze, iar în octombrie 2023 a împărtășit public despre această provocare.

Cu toate acestea, în ciuda stadiului avansat, artista a adus vești îmbucurătoare afirmând că a găsit un remediu-miracol într-un tratament dificil, dar eficient.

„Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu! Medicii au găsit un remediu-miracol, un medicament foarte periculos, ca orice chimioterapie, cu 13 pagini de efecte secundare. Se pare că Dumnezeu a vrut să n-am niciun efect secundar, ba dimpotrivă, să îmi facă un miracol și să mă vindec în două săptămâni”, spunea ea la momentul respectiv.

Chiar și în lumina acestei încercări dificile, Rona a rămas optimistă și recunoscătoare pentru progresele sale. Desigur, drumul nu a fost ușor. Actrița a împărtășit cu publicul că este conștientă de necesitatea unui tratament continuu.

„Mai iau niște pastile de securitate. Trebuia să se oprească tratamentul după o lună, dar au zis să mai prelungească tratamentul cu încă o lună. În mod normal trebuia să iau tratamentul între 6 luni și 2 ani, dar când au văzut ce bine merge după două săptămâni au zis să mai prelungească, totuși, cu o lună și jumate, să fie în total două luni, ca să fie siguri.

Pe urmă, o să am un mic polițist în corpul meu, care o să încerce să dea la cap oricărui cancer care poate să mai apară. Eu m-am trezit într-un timp foarte scurt cu un cancer foarte mare și au zis doctorii să lase un mic polițist în corp. O să am o pastilă, ceva, de luat toată viața”, a mai spus Rona Hartner.

rona hartner
SURSA FOTO: Facebook/Rona Hartner

Cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar reprezintă o problemă majoră de sănătate la nivel mondial, fiind responsabil pentru aproape unul din cinci decese cauzate de cancer. Cu peste 1,6 milioane de decese anual, această afecțiune provoacă mai multe pierderi de vieți decât:

  • cancerul de sân
  • cancerul colorectal
  • și cancerul de prostată la un loc

În fiecare zi, la fiecare 30 de secunde, o persoană în lume pierde lupta împotriva cancerului pulmonar. Acest tip de cancer afectează atât bărbații, cât și femeile, având un impact semnificativ asupra sănătății publice. În Europa, cancerul de plămâni se clasează drept al doilea cel mai răspândit tip de cancer la bărbați și al treilea la femei, precedat doar de cancerul de prostată la bărbați și cancerul de sân și cel colorectal la femei.