România s-a calificat în semifinala Fed Cup, după ce a trecut de Cehia, scor 3-2. 

Pe lângă performanța fantastică, în evidență iese și gestul Simonei Halep, care a fost de acord ca fiecare jucătoare, indiferent de statut, să primească aceeași sumă de bani din partea Federației. 

„Federația oricum a semnat contracte cu fetele, înainte de această partidă. Sumele sunt confidențiale, nu sunt micuțe. Ce mă bucură pe mine e că Simona, care oricum nu ridică banii de la Federație niciodată, a fost de acord ca sumele să fie egale.

Deci chiar rezerva, care practic n-a dat nicio minge, primește aceiași bani ca celelalte fete. Suma nu este de ignorat și, cu siguranță, următorul meci va fi răsplătit corespunzător”, a precizat George Cosac la TV Digi Sport.

Președintele FRT, George Cosac, e contrazis însă într-un articol din Libertatea, unde scrie că „în Comitetul Executiv, Federația Română de Tenis n-a aprobat nicio sumă, pentru accederea între cele mai bune patru formații din lume, conducerea instituției având o situație juridică încurcată”.

Aceeași sursă notează totuși că Federația Iternațională de Tenis oferă tuturor echipelor din primele două grupe valorice (16 la număr) suma de 7,5 milioane de dolari, un premiu-record, cu 3,7 milioane de dolari mai mult decât în sezonul de dinainte!

Jucătoarele României au fost Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan, aceasta din urmă nejucând vreun meci, scrie GSP.