Este oficial: Regele Charles al III-lea va vizita România

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a afirmat, marţi, că Regele Charles al III-lea va vizita România pe 2 iunie, menţionând că este inclusă această activitate pe agenda guvernamentală.

„Este o activitate care este planificată, este pe agenda guvernamentală. Suntem parte la programul care va fi la nivelul preşedintelui României şi aşa mai departe”, a precizat Ciucă, întrebat, după şedinţa BPN al PNL, dacă a fost informat de vizita Regelui Charles al III-lea în România, pe 2 iunie.

Întrebat câte zile va sta Regele Charles al III-lea în România, premierul a răspuns că nu cunoaşte acest amănunt.

Nicolae Ciucă, despre Regele Charles

Amintim că premierul Nicolae Ciucă a declarat recent că Regele Charles al III-lea a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României, „cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România, inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare a unor importante teme de interes comun”. El a adăugat că a avut ocazia să îl întâlnească pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea.

„Am avut ocazia să-l întâlnesc pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pe parcursul mandatului meu şi nu pot decât să susţin ideea că a acţionat întotdeauna ca un adevărat Ambasador al României, cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România, inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare a unor importante teme de interes comun.

Majestatea Sa reprezintă una dintre cele mai importante legături dintre ţările noastre. Îl felicit pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pentru încoronare şi pentru asumarea dificilei responsabilităţi de a domni ca suveran al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în aceste vremuri deosebit de complicate.

Vă rog să-mi permiteţi, de asemenea, să transmit cele mai bune urări, poporului britanic, cu ocazia încoronării!”, a precizat şeful Executivului.

Regele s-a îndrăgostit de România

Regele Charles al III-lea s-a îndrăgostit de satele din Transilvania și de locuitorii lor, încă de la prima lui vizită la noi, în 1998. În 2006, și-a cumpărat o casă tradițională săsească în satul Viscri, din județul Brașov, și a vizitat România în mai multe rânduri, în ultimii ani.

De Viscri, Saschiz ori Valea Zălanului, mulți au auzit doar după ce el ce le-a vizitat și le-a promovat valorile. Regele Charles are în țara noastră mai multe proprietăți – printre care o casă în Valea Zălanului.

Mama lui Charles, regina Elisabeta a II-a, era verișoară de gradul al treilea cu Regele Mihai. La înmormântarea monarhului român, Charles a așezat o coroană de flori în fața Palatului Regal, înainte de ceremonie.