„Social-democraţii nu au renunţat la cele două colege. Ele au luat decizia de a-şi prezenta demisia pentru a contribui la rezolvarea unei situaţii care părea aproape imposibil de rezolvat. PSD şi CExN în unanimitate şi-au arătat susţinerea pentru ele”, a spus Dragnea vineri, într-o declaraţie de presă susţinută în comun cu Tudose, scrie Mediafax.

„Ce am avut de spus, am spus, ce-a fost de făcut, s-a făcut. Sunt foarte mulţumit de noua structură”, a comentat lapidar şi premierul, care a arătat că luni va trimite „actele” la Iohannis cu noile propuneri.

Întrebat dacă a discutat cu Iohannis despre cele trei nominalizări înainte de CExN al PSD, Tudose a negat şi a evitat să se propunţe asupra unui eventual scenariu în care şeful statului ar refuza vreo propunere.

„Cred că luni le voi înainta, voi anunţa că vin propunerile şi să stabilim împreună calendarul depunerii jurământului. Nu am vorbit cu domnia sa încă. Nu există un <<plan B>>, nu am plecat de la premisa că respinge propunerile”, a spus Tudose.

Articolul complet pe Mediafax.ro