Italia este o ţară sigură pentru turism, în pofida epidemiei de coronavirus din nordul ţării, a afirmat marţi premierul Giuseppe Conte, citat de Reuters. „Italia este o ţară sigură pentru călătorii şi pentru turism, probabil mai sigură decât multe altele”, a declarat Giuseppe Conte la o conferinţă de presă.

Numărul cazurilor de coronavirus din Italia, cea mai afectată ţară din Europa, a ajuns marţi la 283, din care şapte decese. Regiunile cele mai afectate sunt Lombardia şi Veneto, dar s-au înregistrat, de asemenea, cazuri în Alto Adigio, Toscana şi Sicilia.

Conform celor mai recente date publicate de Ministerul Turismului şi de Agenţia Naţională de Turism ENIT, turiştii străini care au vizitat Italia au petrecut în total 360 de milioane de nopţi în primele zece luni din 2019, în creştere cu 4,4% faţă de perioada similară din 2018, ei cheltuind aproximativ 40 de miliarde de euro, un avans de 6%.

„Vrem să dăm un nou rol central sectorului turismului din Italia, care contribuie cu aproape 13% la Produsul Intern Brut şi unde lucrează 4,2 milioane de persoane. Aceste date ne fac lideri europeni la turism”, a declarat luna trecută Lorenza Bonaccorsi, subsecretar de stat în Ministerul Turismului.

Conform datelor Eurostat, Spania, Franţa, Italia şi Germania sunt cele mai căutate destinaţii turistice din Uniunea Europeană.

Premierul Italiei a vorbit şi despre limitarea liberei circulaţii a cetăţenilor italieni

Giuseppe Conte a avertizat marţi că limitarea liberei circulaţii pentru italieni din partea altor state din cauza epidemiei de coronavirus ar fi injustă şi inacceptabilă, scrie Agerpres.

„Ar fi injust ca state străine să impună limitări (ale liberei circulaţii pentru italieni – n.red.), nu putem accepta aceasta (…) Italia îşi poate lăsa cetăţenii să călătorească în linişte, pentru că suntem o ţară care a luat măsuri eficace şi care dispune de un sistem de sănătate excelent (…) Politica noastră de sănătate este printre cele mai riguroase. Controalele pe care le efectuăm sunt o garanţie pentru noi toţi”, a insistat prim-ministrul italian.