Simona Halep, Ilie Năstase, Camelia Potec, Octavian Bellu, Mihai Covaliu, Monica Roșu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Marius Urzică, Larisa Iordache, Mihai Leu au fost doar câțiva dintre sportivii și antrenorii legendari care au venit să aplaude și să susțină inițiativa celor doi mari ambasadori ai țării nostre. Fundațiile lui Ion Țiriac și a Nadiei Comăneci, sprijiniți și de Simona Halep, și-au dat mâna pentru a pune bazele unei noi săli moderne de gimnastică pentru copiii de 3-5 ani, dotată cu aparatură și echipament aduse din SUA și care va funcționa pe model american.

Vizibil emoționată, Nadia a fost invitată să descopere și câteva tablouri care o întruchipau pe ea, copilul minune al gimnasticii mondiale în ipostaze care i-au trezit amintiri frumoase. Rolul acestora va fi ca pe viitor să ambiționeze micuții care vor începe să se joace de-a campionii aici.

„Performanța începe în joacă, poate cu doar 20 de genuflexiuni pentru orice copil normal. Dar dacă vrei să ajungi campion olimpic, atunci trebuie să ajungi să faci 120 în scurt timp”, a povestit cel mai glorios antrenor pe care l-a avut vreodată România, Octavian Bellu.

 

„Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire. Cam așa este și aici. Un pas foarte mic pentru gimnastică, dar care poate fi mai târziu unul uriaș”, a adăugat Ion Țiriac, care a ținut să precizeze și că a purtat discuții cu noul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu pentru ca în viitor să pună bazele unor grădinițe olimpice în toată țara. Mai exact copiii ar trebui, de exemplu, să stea o oră afară și o oră înăuntru, să învețe să iubească sportul și mișcarea, iar fizicul să devină chiar mai în formă decât mintea.

Sala GymNadia se află în clădirea în care Ion Țiriac a construit celebrul său patinoar, unde se antrenează și echipa de hochei pe gheață de juniori, sponsorizată de Simona Halep.

„Ion Țiriac mi-a spus într-o zi: Comăneci, uite am un spațiu aici pentru tine. Acum nu există nici scări, dar vreau să faci tu ceva cu el”, a povestit Nadia, care niciodată nu și-a uitat țara și care a încercat tot timpul să construiască și în România ceea ce a reușit în SUA. Iar aceasta a construit o sală unde speră să facă primii pași viitoarele campioane.

 

Din păcate, în această perioadă, gimnastica românească traversează cea mai grea perioadă din istorie, iar această mică sală, care poate găzdui până la 120 de copii, poate fi un bun început pentru copiii care își doresc să ajungă să le cânte imnul. Micuțele vor fi antrenate de profesioniști foarte bine pregătiți, care știu ce înseamnă un succes olimpic.

Foto: Marius Vlad