Anunțul a fost făcut în cursul zilei de luni de organizatorii festivalului. Potrivit acestora, accesul va fi permis doar celor care se testează rapid, sau care au certificatul digital european.

„UNTOLD este primul eveniment din România care permite accesul exclusiv cu GREEN PASS SAU testare rapidă antigen. Fanii UNTOLD vor putea intra în acest an în perimetrul festivalului doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen.”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de organizatorii festivalului.

În același timp, organizatorii UNTOLD subliniază și motivele pentru care au impus o astfel de regulă. Aceștia îşi păstrează angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa, care să devină un model global. Astfel, ”participanţii se vor afla în cel mai sigur loc din România, în cele 4 zile de festival”, se mai arată în omunicat.

Totodată, UNTOLD va avea și oportunitatea de testare antigen, cei care au rezultat negativ, primid automat o brățară pentru a putea intra.

„Cei care se testează (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizaţi ai festivalului UNTOLD primesc automat după testare brăţara care atestă veridicitatea testului şi rezultatul negativ.

Aceştia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, şi actul de identitate pe toată durata evenimentului. Centrele şi clinicile furnizorilor medicali autorizaţi vor fi disponibile în perioada următoare pe untold.com”, mai arată sursa citată.

Cum pot intra minorii la UNTOLD 

În ceea ce privește situația minorilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, aceștia trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum şi certificatul de naştere.

Pe de altă parte, minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR), dar şi certificatul de naştere.

Participanţii care au între 14 şi 18 ani în schimb, pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi cartea de identitate.

Amintim faptul că festivalul UNTOLD va avea loc la Cluj, în perioada 9 – 12 septembrie, fiind anunțat ca cel mai mare festival din acest an din Europa. În urmă cu doi ani, înainte de debutul pndemiei, Untold a avut 372.000 de vizitatori. Pe 11 iunie, organizatorii au anunţat că într-o singură zi au fost vândute peste 11.000 de bilete.

În ceea ce privește artiștii prezenți, la ediţia din acest an sunt aşteptaţi David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, The Script, Parov Stelar, Tyga, Sam Feldt dar și trupa românească Vama.