Numărul de cazuri de Covid-19 este în creştere. Ieri am avut aproape 3.400, cel mai mare număr de teste pozitive din ultimele cinci săptămâni. Mai exact, până pe 23 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 784.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 728.252 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.382 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Acestea au fost cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 20.013 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Numărul în creștere al cazurilor de COVID îi pun în gardă pe medici. Aceștia aduc deja în discuție al treilea val al epidemiei. Ei iau în calcul și faptul că tulpina britanică este în circulaţie în întreaga ţară.

Medicii despre valul trei de coronavirus

„Dacă măsurile existente în acest moment sunt respectate, iar vaccinarea se accelerează, atunci se va întâmpla ceea ce spun eu, creşterea numărului de cazuri va putea fi controlată”, spune Adriana Pistol, directoarea Institutului Naţional de Sănătate Publică. Totodată, directorul CNSCBT a spus că, din punctul său de vedere, este clar că tulpina britanică de coronavirus este răspândită „cam peste tot” în România. Pe de altă parte, interesul specialiștilor se îndreaptă mai mult, în acest moment către tulpinile din Africa de Sud și Brazilia.

Medicul Adrian Marinescu spune că, foarte probabil, nu vom ajunge la un număr atât de mare de cazuri ca în toamnă.

„Eu nu cred ca va fi exact ca valul 2. Nu de asemenea impact. Probabil ca vor fi cresteri, cum se intampla deja in Europa dar vor fi cresteri tinute sub control pentru ca avem experienta acum”, a spus acesta, conform AlephNews. 

Epidemiologul Octavian Jurma îţi spune că numărul de cazuri va creşte şi la noi, atunci când jumătate din cei infectaţi vor fi purtători ai tulpinii britanice