Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a atacat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministerele care au în subordine agenţii şi autorităţi unde angajaţii au prime de vacanţă şi „salarii nesimţite”, spunând că, în acest moment, doar cei de la guvernare „o duc bine”, transmite Mediafax.

Preda a declarat că, în prezent, doar cei de la guvernare „o duc bine în această ţară, au bani de prime şi de sporuri”.

Liderul democrat-liberal şi-a continuat atacul spunând că i se pare o „nesimţire maximă” să spui că anumite autorităţi şi agenţii din subordinea Guvernului sau Parlamentului îşi fac aceste „salarii nesimţite” din venituri proprii, când, de fapt, este vorba de venituri bugetare.

„Salarii nesimţite din venituri proprii”

„Am văzut o chestie de o nesimţire maximă spunând că anumite autorităţi şi agenţii din subordinea Guvernului sau Parlamentului îşi fac asemenea salarii nesimţite din venituri proprii”, a spus Preda.

Cezar Preda a adăugat că atât timp cât aceste salarii şi prime ale angajaţilor din agenţii şi autorităţi sunt realizate din taxe percepute cetăţenilor nu poate fi vorba de venituri proprii, ci de venituri bugetare.

„Nu există nesimţire mai mare decât să spui că ai înfiinţat nişte autorităţi sau agenţii şi tu, ca Parlament, şi tu, ca Guvern, le dai voie să încaseze taxe de la cetăţeni şi pe urmă să spui că nu sunt venituri bugetare, ci proprii. Unele ministere au bani de prime mari de vacanţă, de sporuri şi mă doare ca parlamentar, pentru că ei s-au focusat pe deputaţi şi senatori. Eu nu-mi aduc aminte ca deputaţii şi senatorii să aibă prime, dar e mai bine să dai cu piatra-n Parlament decât să-ţi vezi salariile nesimţite din ministere, agenţii şi autorităţi”, a spus Preda.

Deputatul de Buzău Cezar Preda a adăugat că aşteaptă să vadă restructurarea agenţiilor şi autorităţilor la 15 iulie, aşa cum a promis prim-ministrul Emil Boc, însă el personal se îndoieşte că acest lucru se va realiza în termenul înaintat de şeful Executivului.

DETALII:

Citeţte şi Sporuri mărite pentru directorii din Ministerul Agriculturii

SURSA: Mediafax