Ca urmare a articolului „Nume-surpriză pe lista datornicilor la stat”, aparut in publicatia dumneavoastra referitor la companiile care inregistreaza la 30 septembrie 2009 obligatii de plata restante la bugetul de stat, articol in care Elmec Romania apare cu o datorie in suma de 129.486 lei, sursa acestui articol fiind informatiile publicate pe site-ul Ministerului de Finante, dorim sa precizam urmatoarele:

Structura site-ului oficial al Ministerului de Finante prezinta catre opinia publica doar informatiile referitoare la datoriile pe care societatile comerciale le au catre Ministerul de Finante. Datele referitoare la creantele societatilor comerciale nu sunt prezentate dar consideram ca pentru o corecta informare de catre mass media acestea trebuie luate in calcul.

SC Elmec Romania SRL a platit in plus contul impozitului pe profit pentru anul 2008 suma de 865.063 lei, achitata conform reglementarilor in vigoare in Contul Unic de Plata, suma care reiese si din Fisa de Platitor intocmita de Ministerul Finantelor Publice- Agentia Nationala de Administrare Fiscala- Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

Ministerul Finantelor Publice- Agentia Nationala de Administrare Fiscala- Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili a emis Somatia nr 61/90/1/2009/4869 („Somatia”), insotita de Titlul Executoriu nr. 1742/09.10.2009 (“Titlul Executoriu”), pentru suma de 129.486 lei, reprezentand: Impozit pe venituri din salarii, varsaminte de la persoane juridice pentru persoane cu handicap neincadrate si venituri din amenzi si alte sanctiuni aplicate potrivit dispozitiilor legale.

SC Elmec Romania SRL a depus la Ministerul Finantelor Publice- Agentia Nationala de Administrare Fiscala- Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, adresa cu numarul 1018323/28.10.2009  prin care solicita compensare sumei de 129.486 cu suma platita in plus cu titlu de impozit pe profit in 2008, mentionata anterior.

Mai mult decat atat, SC Elmec Romania SRL a depus la Ministerul Finantelor Publice- Agentia Nationala de Administrare Fiscala- Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de executare Silita, adresa cu numarul 1019423/03.11.2009, prin care reitera solicitarea de corectie.

Ca urmare a celor expuse mai sus, concluzia care se impune este aceea ca SC Elmec Romania SRL nu inregistreaza la 30 Septembrie 2009 nici o obligatie de plata restanta la bugetul de stat, ci dimpotriva, a efectuat, in plus fata de obligatiile legale de plata catre bugetul de stat, o plata in cuantum de 602.478 lei”.

Cu consideratie,

Roxana Fieresteanu
Director Financiar – Elmec Romania SRL

DETALII:
Citeşte şi Nume surpriză pe lista datornicilor la stat.

PRECIZARE CAPITAL.RO
capital.ro a folosit drept sursă a materialului de presă un document public al Ministerului de Finanţe pe care instituţia îl prezintă la fiecare 3 luni, fără a interveni în vreun fel asupra datelor.

Te-ar putea interesa și: