Grupul bistriţean spune că achiziţia este una strategică în contextul în care subsidiara sa TeraSteel este liderul pieţei de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra în portofoliu vor fi complementare. Pentru ca tranzacţia să fie definitivată, cei doi producători mai aşteaptă avizul acţionarilor Teraplast şi al Consiliului Concurenţei.

„Precizăm că valoarea achiziţiei părţilor sociale de 50% din compania Depaco SRL nu depăşeşte pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situaţii financiare anuale ale Teraplast SA şi se achită atât din surse proprii, cât şi din finanţări de la instituţii financiare“, se arată într-un comunicat al Teraplast. Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că valoarea tranzacţiei nu a depăşit suma de 9 mil. euro.

Procesul de producţie din fabrica Depaco de la Băicoi se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate, printre care cele pentru tiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată şi pentru sistemul de jgheaburi şi burlane. Anul trecut firma a avut o cifră de afaceri de 130 milioane lei, un EBITDA de 15,76 milioane lei şi un profit net de 11 milioane lei.

În urma acestei tranzacţii, Teraplast va achiziţiona pachetul de 50% din părţile sociale ale Depaco SRL (care la rândul său deţine 51% din părţile sociale ale societăţii Cortina WTB SRL), iar asociatul fondator, Dragoş Irimescu va rămâne un asociat important al companiei. Operaţiunile Depaco vor fi conduse de Valeriu Irimescu.

Dragoş Irimescu a pus bazele Depaco în 1999, când producea uşi şi fereste din aluminiu într-o baracă metalică, după cum povesteşte antreprenorul.