”Reff&Asociaţii, societatea de avocaţi membră a reţelei Deloitte Legal, a asistat grupul danez Vestas Wind Systems, una dintre cele mai mari companii din lume din domeniul energiei sustenabile, în vânzarea a 80% din participaţia în subsidiarele sale româneşti, care deţin parcurile eoliene Pantelimon, Pegasus şi Apollo, către subsidiara din România a diviziei de investiţii a Ingka Group, IRI Investments”, se arată într-un comunicat.

”Această tranzacţie exemplifică modul în care lucrăm cu numeroşii noştri parteneri pentru a contribui la crearea unei lumi alimentate din surse de energie regenerabilă”, a declarat Heiko Wehrhahn, director Soluţii Financiare NCE la Vestas.

Tranzacţia a fost semnată la finalul lunii august 2019 pentru un preţ de 136 de milioane de euro şi s-a finalizat pe 21 octombrie 2019, se mai arată în comunicat.

Finalizarea tranzacţiei a depins de îndeplinirea anumitor condiţii şi a necesitat inclusiv aprobarea Consiliului Concurenţei din România.

”Proiectul a adus la aceeaşi masă doi dintre cei mai mari jucători din lume, Vestas şi Ikea, într-un demers care marchează revigorarea, după mulţi ani de stagnare, a tranzacţiilor pe piaţa de energie regenerabilă din România”, a declarat Diana Fejer, senior managing Associate la Reff&Asociaţii şi coordonatorul echipei juridice care a lucrat la acest proiect.